Ženska posla

Iako sam feministkinja po opredjeljenju, ne podržavam mnogo žensku glupost. Podržavam je u okvirima hormonalanog disbalansa, pa ne zamjerim ni sebi a ni prijateljici kad je plačljiva i razdražljiva, a pogotovo ne kad proždire slatkiše a dan kasnije se mrzi zbog toga. Sve je to u redu i dobro mi poznato.

Ono što nikako ne podržavam a dolazi do izražaja u velikim ženskim društvima, grupama i kolektivima je ženska ljubomora, zajedljivost i licemjerje. Osmjesi i zmijski pogledi u ovakvim društvima često idu u paru. Ne zanima me šta takve ženske persone, a redovno su ženske, misle ni o meni, a još manje o sebi. Volim da me zaobiđu i skoro redovno zaobilazim i ja njih. Šta ću kad sam probirljiva. Ne znam bolji metod koji štedi više energije. Ako nekim čudom morate biti u takvom društvu, vidjećete da je potrebno taktiziranje i hladna glava da ne biste negdje naišli na kakvu minu, “paštetu” i stradali samo jer ste slučajno prolazili. Kako sam silom prilika često u takvoj situaciji da prelazim preko “minskog polja” sve češće se sjetim svoje prababe.

Prababa se posvađala sa jednom ženom u selu. Stala joj na žulj i obje pustile jezik. Postoji priča da je čak i koji šamar pao ali to nije dokazano 🙂 . Dan-dva nakon te svađe, prababa prolazila pored potoka gdje se prao veš i iskupljale žene. Došla baba do potoka među žene kad među njima i ta rospija. Nije red da prođe i ne pozdravi, a nije mogla preko usta prevaliti “zdravo” ovoj aspidi od neki dan. Prababa, mudra kakva je bila, tada izvali: “Zdravo s kim se zdravim!”, i svakog postavi na svoje mjesto.

 

6 Comments

 1. 30 November 2013 at 2:12 pm

  E’ to ona baba što ima iPod, i igra igice na mobilnom? 🙂

  • 30 November 2013 at 3:02 pm

   Haha! Ne znam sta sad radi ali u nekoj je “konekciji” sa Svevišnjim 🙂

 2. 2 December 2013 at 10:15 am

  Nekada davno, iza sedam mora i sedam gora, kada sam ja bila još uvek potpuno zelena po pitanju spoznaje ljudi, posebno ženskog dela populacije, vrlo često sam se nalazila na putu TIM ženama koje si spomenula. Na teži način sam se naučila šta je to žena ustvari i sada mnogo lakše dišem. Zaobilazim u širokom luku sve što se MENI ne svidi, 15 puta merim pa tek onda sečem 🙂
  Neverovatno je koliko zla u sebi može imati jedno divno, lepo, milo stvorenje – žena. Pogotovo ako, ne daj Bože, imaš nešto što ona nema.
  Super post, svaka ti je na mestu 🙂

  • 2 December 2013 at 9:42 pm

   Eh, fino ti to kažeš. Ja “odzelenjavam ” lagano i polaaaako 🙂 Široki luk je najbolja metoda ako je ikako moguće 🙂 Hvala! Jedva čekam tvoj komentar na moj sledeći post na mamaDari 🙂 jer si mama veteranka.

 3. 2 December 2013 at 3:32 pm

  Prababa kraljica 🙂
  A što se tiče tih “žena”, volim da im prkosim osmjehom i dobrim raspoloženjem

  • 2 December 2013 at 9:41 pm

   🙂 to je dobro oružje samo ne radi uvijek…