Zašto sam 1.1. ribala kadu?

Prvo, zato što je bila spremna za ribanje (čitaj:prljava),

drugo, jer sam bila odmorna (čitaj: prespavala novu godinu)

i treće, jer se ne radi prvog pa imam vremena (čitaj kako piše).

Ovo je jedan sasvim lični post nastao upravo za vrijeme ribanja te iste kade¹.
Ovaj monolog na tastaturi je mnogo smisleno i zanimljivo zvučao u mojoj glavi. Valjda to tako obično biva. Sad bih krenula sa svih strana, od slavine, do stranica kade, gdje god ima kamenca ( a ja onako sređena k’o u reklami, sa biserima i bijelom košuljom sređujem kriznu situaciju u kupatilu…) ali migolji mi se i tekst i misao. Zato ću da upotrebim svoj omiljeni, valjda se skontali do sada, način komuniciranja – postavljanje pitanja, a onda nabrajanje po stavkama. Stavke, znači jasno kažem.

Dakle, bez   ponavljanja one tri  sa početka teksta, zašto sam 1.1. ribala kadu?

 • bila sam nadrndana – kad sam ja u pitanju, nadrndanost je širok pojam. Često podrazumijeva nenaspavanost, što sad nije bio slučaj, nekad samo nadrndanost a ponekad i najgoru verziju nadrndanosti – osjećaj da nešto propuštam.
 • htjela sam da se oraspoložim, tj. da budem manje nadrndana. S početka teksta pomenula sam radnu terapiju koju volim da primjenjujem i smatram je efikasnom. Da mi ne zatreba često, veliko je pitanje kako bih se ozbiljnije posvetila kućnim poslovima.

Ribajući kadu pitala sam se zašto sam nadrndana. Sklanjanjem kamenca, razbistrilo mi se. Zato jer sam prespavala novu godinu. Ovo znači da se radilo o najgoroj vrsti nadrndanosti – osjećaju da nešto propuštam. Kad sam ustanovila šta mi je, tako sam i završila sa kadom. Prešla sam na pod kupatila. Kao Karate Kid polako sam dolazila do mudrosti.

Za vrijeme “wax on” i “wax off” meditacije, u  glavi  mi je bilo prilično živahno:

Kad si pospana, logično da je ideš spavati, govorio je Vulkanac u meni)

Ali Nova godina je! Zašto nisi bar na Trgu bila! Ostarila si. Ne slavi ti se više, kezio se ružni Ferengijanac.

Logično je da čovjek-žena živi autentično i po sopstvenom nahođenju. Znaš da nisi dugo htjela da čitaš ni ““50 nijansi sive”?,  ostajao je Vulkanac pri svom.

Buhahaha! Kakve te veze ima? Crna Daro, prešla si i penzionere, oni su bar do ponoći ostali, rugao se ogavni Ferengijanac.

Daro, molim te, zar ti stvarno misliš da ostarila? Kad si se zadnji put dobro provela? A?, presječe Vulkanac ovu muku.

Paaa, ono, juče sam po danu otišla na kuvano vino, a dan prije toga, na nekoliko njih, snebivam se ja ispirajući krpu, bile su i one karaoke prije desetak dana, a bila je nedjelja, ispravih se ja, već žustrije otresajući krpu. Mislim, bila je i ona svirka, pa smo imali onu žurkicu kod kuće…

U redu je. Previše informacija. Postigao sam šta sam htio, zavali me opet Vulkanac svojom logikom.

Ferengijanac je shvatio da mu je bolje da ćuti. Čak ga nije bilo ni na vidiku.

Eto, zato sam ribala kadu.

1. Radna terapija je nešto što premalo koristimo i što toplo preporučujem. Umjesto  jaukanja po internetima, metla/ sjekira/ krpa u rukama ekspresno dovode do razbistravanja glave mutne.

1497666_641370219259230_1882065889_n

14 Comments

 1. 1 January 2014 at 2:48 pm

  A hladno je za bajs (radnouživajuća terapija).

  • 1 January 2014 at 3:05 pm

   Juče vozila 😀 a danas kiša paducka 🙂

   • 1 January 2014 at 3:13 pm

    Svaka čast, rispekt… Meni u spavaćoj sobi… Ver voliš više…

   • 1 January 2014 at 3:14 pm

    🙂

 2. 1 January 2014 at 5:32 pm

  Ja ću sutra da je ribam, drugi je i opet se ne radi a imam neke neodložne razgovore sa sobom da obavim… Nego, zadeverah se oko ovog kad sam se zadnji put dobro provela? U onom standardnom smislu – skakanje i iigranje—pa, ima mjeseci (stid me reći koliko). Jesam ostarila ako mi je provod sjedenje u prirodi i slušanje tišine? Jesam? Hajd’ dobro, mora i to nekad 😀

  • 1 January 2014 at 6:17 pm

   E to mi je drago čuti. Čista kada-pola zdravlja 🙂 Ako je boravak u prirodi znak starosti, onda sam se ja stara rodila. Nisi stara, bona 🙂 već pametna a ostatak društva ti ne prati tempo. Ako mi ne vjeruješ za prirodu i tišinu (koju remetim imitiranjem životinja na sav glas, i to je valjda terapija), pogledaj stare/ljetne postove…ili slike na fb. Jesam ti dokazala da nisi stara?

 3. 1 January 2014 at 6:38 pm

  I ja sprovodim radnu terapiju kada sam nervozna.

  • 1 January 2014 at 6:42 pm

   Drago mi je čuti 🙂

 4. 1 January 2014 at 6:44 pm

  Nedavno i ja odoh na fudbal a nisam ga igrao deceniju i još pride. Nakon samo par minuta kad mi duša na nos nije izašla, a noge kao da nisu moje. Ja na jednu stranu one na drugu hehe, a isto je i sa izlascima. Ja na jednu stranu, omladina na drugu. Bojim se da mi je još samo kada ostala 🙁
  pozdrav

  • 1 January 2014 at 6:47 pm

   Bitno je znati na čemu si! Makar i na kadi 😀

 5. 1 January 2014 at 8:09 pm

  E, ti si genije! Gde se seti Vulkanaca i Ferengijanaca! Hvala ti na terapiji smehom – mislim da je ravnopravna sa radnom 🙂

  • 1 January 2014 at 8:10 pm

   Blago meni 😀 Pa “Star t(d)rek” su mi vječni drugari 😀 drago mi je, 1987 mi je drago 🙂

 6. 1 January 2014 at 9:50 pm

  More, da nije to PMS?

  • 1 January 2014 at 10:12 pm

   Ajd’ ga znaj! Javim ti kroz par dana! Možda saznam i sat pa se sve razbistri 🙂