Trudnički snovi

U vrijeme kad ima puno želja i ne toliko ostvarenja, riječ “san” se često može razumijeti u prenesenom značenju.

Tako bi npr. trudnički san mogao biti svašta  – lubenica u sred januara, lak porod, prestanak žgaravice, udobno spavanje itd.

Ipak, snovi o kojima govorim su u stvari, pravi snovi, oni koji se pojave kad spavamo. Ko je bio trudan sigurno se susreo sa trudničkim snovima. Nisu to obični snovi. A ne, ne! To je svijet za sebe. Ti snovi su puni  boja, emocija, nevjerovatnih zapleta i raspleta, neočekivanih likova, ma prava drama od snova!

Ja sam inače biće koje uglavnom sanja (uvijek kad mi neko kaže da ništa ne sanja, ja mislim da me mulja) a u trudnoći ti snovi još  dobijaju veće razmjere. Od rađanja raznoraznih bića, letenja na druge na planete, oživljavanja, sahranjivanja, operisanja, bježanja, ganjanja, upravljanja raznoraznim mašinama…bašta božja od likova i radnji.

“Isanjana” trudnica često onda ustane pod utiskom tog vašara u glavi, pa ima potrebu da to nekom ispriča. Par puta sam pokušavala da sa nekim netrudnim podijelim ovo iskustvo ali jednostavno, to nije to. Trudnica treba da priča sa trudnicom i tačka. Jednom sam mami pokušala da ispričam šta sam tako trudna sanjala pa je ta priča završila bojažljivim komentarom: “Ma pusti gluposti. Šta se opterećuješ sa tim?!”, a ja još nisam ni stigla do vanzemaljca koji je izlazio iz mog stomaka…

Naravoučenije: kad ostanete pod utiskom svog sna, podijelite to sa  drugom trudnicom. Dočekaće vas razumijevanje i vjerovatno još čudniji noćni scenario od vašeg 🙂

Za ove druge vrsta snova tu su muž…i naravno, mama.

 

 

11 Comments

 1. 27 February 2014 at 10:10 am

  Svaki put kad vidim ovu reklamu, dođe mi da je izlupam onako debelu u krevetu!..
  Jadan čovek 🙁
  (Znam da je to samo reklama, znam…)
  Imam jednog kolegu koji je redovno išao noću u šoping za svoju trudnu razmaženicu, i on je imao slična iskustva. Stvarno smo mi žene nemoguće. Ne sve, ali ima ovih par komada koje nas ocrniše skroz!

  • 27 February 2014 at 10:12 am

   Hahaha! Pa jeste 🙂 ima ih bogami. Ja sam neko veče svog muža “slala” po kokakolu (jedino ona pomaže kod mučnine :/ ) tako što smo skupa otišli u prodavnicu. Toplo preporučujem 🙂 a jesi ti sanjala ludila? Sjećaš li se?

   • 3 March 2014 at 11:13 am

    Joooj..ne sećam se. Inače malo sanjam, i ne trudim se da zapamtim, jedino kad je nešto BAŠ upečatljivo 🙂 Ma, znaš ti pre koliko godina sam ja bila trudna? Bog zaboravio, a kamoli ja, ovako zaboravna!

   • 3 March 2014 at 11:15 am

    😀

 2. 28 February 2014 at 9:09 pm

  Jao, kakve sam ja strahote sanjala u trudnoći, ludo! I niko me nije razumeo, a oko sebe nisam imala trudnicu da se poverim.
  Po pola dana bih vrtela u glavi te neverovatne priče, sad mi je drago da čujem da nisam bila jedina. 😉

  • 2 March 2014 at 1:22 pm

   Haha! Dobrodola u klub, nikad nije kasno 🙂 Ja vodim paralelni život – kad spavam i kad sam budna 🙂

 3. Bojana
  6 March 2014 at 2:44 pm

  Poz!
  Prvo me je rastuzila objava o Paprikovcu, jer stvarno svim zenama, koje su radjala i koje ce radjati u BL skidam kapu. To su heroji!
  A sad ova objava me totalno oraspolozila… Ista sam i tako pricam nekom i ono kao “a jest smara…” bas imam jednu trudnu drugaricu i sad cu da je pitam sta je ona sanjala.

  • 6 March 2014 at 3:24 pm

   Bojana, ne znam više šta da mislim. Ja sam imala dobro iskustvo gore, ali opet…sve u svemu ne možeš se oduprijeti lošem osjećaju i utisku da je sve uglavnom stvar sreće.
   Što se tiče snova, drago mi je čuti. Ja sam npr. noćas bila u centru za mentalno zdravlje. Probudila se i kontam…šta li je ovo moglo da znači. 😀 Zovi prijateljicu pa mi prepričaj 🙂

 4. Iman
  11 March 2014 at 8:00 am

  Jaao, da, da, ti snovi 🙂 Bilo je perioda kada sam jedva cekala sledecu noc i novi san, kao seriju da gledam znatizeljna sta ce biti sledece

 5. Štreberka
  29 July 2014 at 3:03 pm

  Jooooooooooj ti trudni snovi su mi bili baš upečatljivi i sad ih se sjećam. U prvoj trudnoći sam često sanjala da sam rodile dijete kao Biberče i stavila ga na krevet, a došli gosti i silnim kaputima mi zatrpali dijete i ja ne mofu da ga nađem, pa onda sam čitala knjigu i dijete izgubila u njoj….i takoooo….pa kako nisam stigla do bolnice da se porodim nego se porađam ispred bolnice, pa onda kako sam sahranila pola familije…
  E onda je došla druga trudnoća. E tad su snovi bili u fazonu epske fantastike, iako ja baš ne volim taj žanr, uglavnom pejzaži iz filma Gospodar prestenova uz sve to neki divlji konji i zmajevi, a ja letim i letim…. sa sve stomakom….pa se skrivam po nekim pećinama….Dobro, opet sam sahranjivala bližu i dalju rodbinu, ali bilo mi nekako lakše jer to činim već drugi put.

  E da imala sam tad jednu trudnicu kojoj sam to prepričavala….ne znam koliko me je razumjela.

  • 30 July 2014 at 8:04 am

   Hhahaha! Baš me nasmija! 😀 I kod mene svega ima…ali to samo zna ko je prošao kroz to.