Šta nam je potrebno, 3.dio

Nisam bila sigurna da li da se dohvatim mobilnih telefona ili pomada u ovom spektru neophodnosti. Mobilni dođe k’o hljeb nasušni, a pomada opet neophodnost svoje vrste. Pošto sam žensko, ispoštovaću podjelu uklesanu na Sinaju i držaću se pomada. Mora se znati neki red. Nemam ja šta pričati o mobilnim telefonima i sličnim uređajima kad im i onako samo boju gledam.

Kad smo to definisali, počnimo. Pomade na reklami. TV  kaže da ima mnogo vrsta raznih kremica i da je veoma bitno da ih sve apliciramo kako bi bile zdrave. Ja najviše volim dnevne kreme. To su one kreme koje nanosite danju dok vam partner viri u kupatilo a vi to ne znate dok vam se pogledi ne sretnu u ogledalu i onda se sretni izgrlite i izljubite. Među dnevnim kremema ima i onih koje se ne nanose samo u kupatilu već i u prirodi. Npr. nanesete kremu na nekoj livadi i onda trčite po toj istoj livadi i valjate se po cvijeću, nekad sa drugaricama (koje su se valjda i same namazale) a nekad sa dragim. Baš volim takve kreme. Ima i onih dnevnih krema koje ne obećavaju takvo uživanje ali su naučno ispitane. Tim kremama se maćkaju neke poznate starkače (definisane u “Kaži mi, kaži kako da te zovem”, rubrika Komentari) u nekim bijelim sobama sa jakim svjetlom. To izgleda ovako – neka superzvijezda koja ni sama ne zna koliko ima godina, uzme malko te kreme, utrlja je u obraz i onda se odjednom pojavi neki grafički prikaz djelovanja te kreme uz obavezan sastojak za koji treba svi da smo čuli. Ovih dana je popularna hijaluronska kiselina. Ove kreme glade bore i vraćaju samopouzdanje i to najčešće nakon 14 dana. Ja preferiram ove što se od njih trči po livadi i što me dragi grli kad se namaćkam.

Pored kremi za lice tu su još losioni i mlijeka za tijelo. Razlika je velika a svaki proizvod radi svoj posao. Imamo losione i mlijeka sa različitim mirisima, pa brzoupijajuće, pa one koji peglaju celulit ( vrlo dragi losioni), pa oni koji tamne kožu, pa oni poslije brijanja nogica, paaa…bašta Božja. Svaka samosvjesna žena ima svoj losion i mlijeko za tijelo jer inače ne bi bila samosvjesna. Tako i ja, jadna, usljed te samosvjesti računam da moram dograditi još jednu policu u kupatilo. Za sada ću se zadržati na dvije dnevne kreme (jedna za livadu, jedna za dragog), plus noćna nek’ se nađe i jedno dva-tri mlijeka za tijelo. Pošto sam skromna , biće dovoljna polica od 15×50 cm.

TV um

1 Comment

  1. slobodan hadzibegovic
    31 August 2011 at 7:59 am

    Ljupko ;), veoma! Neka dragi napravi policu – i eto hepienda 😉 Želim vam da uživate uz dragog i na livadama i inače 😉

    I dodajte neko mleko za dušu 😉
    http://noviinternet1987.wordpress.com/2011/08/29/upoznaj-samog-sebe-10/