SOPOT!

Slušala sam  Sopot band  uživo prvi put.

Sopot je bend iz Banjaluke.

Sopot je brend Banjaluke.

Sopotnik je njihov zadnji album.

14_Sopot_SpotNeću vas gnjaviti tehničkim detaljima, imenima, datumima, ciframa.

Prenijeću vam samo utisak – n e v j e r o v a t n o!

Sopot je vrhunski bend koji može da stoji rame uz rame sa svjetskim bendovima. Dok sam ih slušala pali su mi napamet: Asian Dub Foundation, S.A.R.S., Eyesburn, The Knife, Audioslave, Bijesovi, Logistics…palo mi je napamet dosta njih a nisu nikog kopirali. Ništa nisu ukrali. Svoji su do kraja i što je skoro nevjerovatno – nisu crni. Optimistični tekstovi, nimalo plitki, potpuno nesvojstveni današnjem opštem mentalnom stanju.

Skrenuo sam život ka svojim snovima svaki dan je novi san
Trasiran je put za epicentar sreće i nadahnuća
I znam da je uvijek tu da mi kaže da dobro je sve
Sve što tražim već u meni je…

Priznajem, čula sam prije za Sopot ali mi nisu bili interesantni jer su iz Banjaluke i mislila sam da se sigurno nešto bezveze “furaju” . Onda sam čula da je izašao novi album i poslušala

i odlučila da ih moram čuti uživo. Nisam pogriješila. Isplesala sam se kao na Disciplini Kičme  kad su bili na Kastelu prije par godina i osjećala kao na Bijesovima kad su bili u već davno srušenom “Onasisu”.  Svirka kakve se ne bi stidjela metropola a znamo da Banjaluka to nije (i ne treba biti!). Sopot je mnogo veći od Banjaluke.

Drago mi je što sam ih slušila uživo i žao mi je što nemam bolje riječi da ih opišem.

5 Comments

 1. Fiffi
  28 December 2013 at 10:15 am

  “Priznajem, čula sam prije za Sopot ali mi nisu bili interesantni jer su iz Banjaluke i mislila sam da se sigurno nešto bezveze “furaju” hmm……ako su iz Bluke po default-u furaju nesto bezveze? Prredrasude su losa stvar. Eto bas mi je drago da te je Sopot uvjerio u suprotno. Zivjela.

  • 28 December 2013 at 10:16 am

   🙂 Ko ih nema neka baci kamen prvi 🙂 I meni je drago!

 2. 28 December 2013 at 10:15 pm

  Odslušao obe pesme.
  Nema šta, originalni su. Svaka čast!
  Pozdrav! 🙂

  • 28 December 2013 at 10:36 pm

   🙂 drago mi je 🙂

 3. 4 January 2015 at 8:29 pm

  Daro, hvala u ime cijelog benda, ne znam da li su imali priliku da ti to i kažu, ali evo neko iz odnosa sa javnošću benda da ti se iskreno zahvali na podršci bendu i naravno da te pozovemo da nas i dalje pratiš i dolaziš na koncerte, kao i da pozoves ekipu, muza, rodbinu, komšije, te da širis pozitivnu energiju.;) Pozdrav. Suzana