Mama za volanom

Beba je najčešće izvor neizmjerne sreće ali često i ograničenja. Ona će vam tako vrlo vjerovatno onemogućiti hrpu stvari  koje ste nekad radili…i sad ćete moći ali na drugačiji način.

Evo, ja nisam mogla da odolim a da ne posvetim jedan članak, pa makar kratki, našem podvigu. Čijem? Mom i bepčevom. Šta smo radili? Išli smo sami aaa…autooooom. Teoretski sam bila uvjerena da ćemo to moći uraditi i praksa je to potvrdila. Pa da potkrijepimo ovaj eksperiment tehničkim detaljima:

Uzrast bebe:7 mjeseci i 10 dana.

Stanje bebe prije vožnje: sit, suv i pospan.

Dužina trajanja vožnje: oko 40 min.

Put: auto-put.

Mamino stanje prije vožnje: spremna na eksperiment i prekid istog u slučaju plača dužeg od 5 minuta.

Stanje bebe tokom vožnje: uspavan nekoliko minuta nakon polaska

Mamino stanje tokom vožnje: presretna zbog bebinog stanja 😀

Eto, drage moje, ako želite, što moj muž veli, “onu vašu emancipaciju”, evo prilike. Ako ste iskusne vozačice i želite da sa svojom bebicom posjetite nekoga na malo daljoj relaciji, moguće je. Vjerujem da su ovo i druge mame radile ali eto, meni je bilo uzbudljivo pa sam to morala podijeliti. Moja beba se lijepo naspavala a ja sam je u oba pravca bez prekida odvezla od tačke Baka 1 do tačke Baka 2. Samo je tajming bitan.

3 Comments

 1. daniela
  27 July 2012 at 9:18 pm

  Najbitnije si odradila, znači savršena priprema bebe a i mame i cilj ostvaren. Sa jednim djetetom sam to uradila mnogao puta sa i juče sa dva mala djeteta. Starija mica sa 30 mjeseci i mičak mali sa 3 mjeseca, naravno vezani u sjedalicama i 15 min vožnje 🙂

 2. Maja
  26 August 2012 at 9:14 pm

  Bravo za mamu i bebu. mi smo auto savladali jos sa 3 mjeseca, ali mislim sto manja beba to je lakse za voziti je. pogotovo prvi put. Za nas je bio podvig pre tri dana staviti Milana na bicikl i odvesti se od tacke A do tacke B, i natrag. Slicno tebi pripreme obavljene, zadatak uspio. Doduse vratili smo se placuci kuci, ali iz nekih drugih razloga :)))

 3. 26 August 2012 at 9:42 pm

  Eh, mame veteranke:) Što se bicikla tiče, ne mogu dočekati. A do tad, prikolica za bajk je već spremna i čeka.