Kad imam ljubi…

Nova kampanja  Benetona nazvana “Unhate” je zaslužila da se nađe na mnogim Dnevnicima pa gdje ću i ja biti da ne prozborim koju o “Odmržavanju”. Iako sam obično naoštrena protiv tih “probuđujućih” reklamnih kampanja velikih kompanija jer im je ionako samo cilj da povećaju prodaju, moram priznati da je Beneton ovaj put probrao klijentelu. Ako nastave u ovom stilu, mogao bi Beneton i stranku osnovati. S obzirom da je čitav, kao razvijeni svijet, u krizi, kampanja ovakve vrste je došla kao pravo osvježenje. Dok se Grci i Talijani krše zbog odluka svojih vlada, proklinjući euro i globalizaciju, a ostali to isto rade samo malo tiše, svjetska kompanija poput Benetona je našla put do srca mnogih. Sumnjam da će neko danas otrčati da kupi Benetonov komad odjeće i dodatno uđe u minus ali da su uboli, uboli su! Ma ne moram ništa ni kupiti od Benetona, nekako mi prosto drago što su svjetske čiče ovako prikazali. Obama koji ljubi Đintaoa, Merkelova se dočepala Sarkozija (sumnjam da bi on pored Karle poletio za Angelom), a papa…e papa biva ljubljen od strane imama. Velim da on biva ljubljen jer papa ne ljubi.  Papamobil ga nije spasio od ovog napada…bar je on to sve protumačio kao napad jer što bi inače bilo saopšteno da je to sve neprihvatljiva provokacija te da su najavljene mjere kojim će se zaštiti lik svetog oca. Meni baš i nije bila jasna ova izjava, pa rekoh da ja to sebi razjasnim ovako, u cyber prostoru.

Papa je, isto kao i imam, predstavnik jedne čitave religije, da sad ne kažem organizacije. Ako ignorišemo svjetovni, prizemni dio svega toga, tu bi trebala biti neka duhovna komponenta, nešto poput slanja poruke mira i ljubavi, odnosno, upravo onoga što slika pokazuje.

e sad, zbog čega se gospodin u bijelom i čitava njegova firma kofrči, meni stvarno nije jasno. Možda se uplašio da bi fotografija, odnosno, fotomontaža, mogla biti protumačena kao podrška ili sačuvaj me Bože, potvrda, pederastije!? Možda  je čovjek pomislio da će neke njegove crkvene kolege sada izaći “iz ormara”?  Ili je jednostavno čovjek u celibatu i neće da ga iko cjeliva pa makar ni montirano. Ne znam šta će mu to sve. Imam baš djeluje kao neki prijatan čovjek.  Šta da ga je dohvatio neko od sveštenika iz Crne Rijeke pa mu pokazao ljubav na drugi način?

Sveta stolica mi je svjedeno nedostižna a s obzirom da sam ušla u 9. mjesec, i ostale su.

1 Comment

  1. 22 November 2011 at 1:23 pm

    Danas prelistah neke novine pa videh da, ocigledno, ima dosta onih kojima nije jasan smisao kreativnosti pomenute svetske kompanije.