Dr House

Kad je tata bolestan…

…njega boli grlo i kuva mu se čaj i daje med. Možda dobije i septolete.

…ima gripu i mora je odležati bar nekoliko dana. Ako je stvar ozbiljnija, otići će i doktoru nakon nekoliko dana nagovaranja.

…bole ga leđa pa ne smije dizati ništa teško, pogotovo ne dijete. Preporučuje se ležanja, grijanje bolnog mjesta i odmor u svakom smislu.

…onda je iscprljen od posla, pa mu se preporučuje slično kao i kod bolnih leđa.

Rijetko obolijeva od štitne žlijezde.

 

Kad je mama bolesna

…onda je to psihosomatski ili PMS.

…boluje od štitne koja se lako liječi uklanjanjem ili oralnom terapijom. Ne ometa dnevno funkcionisanje.

 

2 Comments

 1. Rebeka
  1 December 2014 at 3:50 pm

  To je malo problem kod naseg mentaliteta da na zenu spada sva briga o djetetu i kuci plus posao. Kako to promjeniti je teze na generalnom nivou a pojedinacno malo isto tako izazov. Ako je tata kad je odrastao kod kuce gledao istu situaciju onda zena mora malo da vaspita i tatu na lijep nacin. 🙂
  Sad ja razumijem ako zena svjesno odluci da ne radi pa bude kuci i brine o djeci. Pa i onda tata treba nekad da uskoci. Nesto mislim tate bi mogle same sebi da naprave caj kad su bolesni ako je mama zauzeta.
  Ja moram priznati da sam malo i bez teksta kad su nasi muskarci u pitanju. Sigurno je da ima onih sto pomazu. Uvjek sam bila ogorcena na to kako su kod nas zene tretirane. Sigurno ce par citateljki imati bolje ideje ili bolje sale od mene sta treba raditi u takvim situacijama.

 2. Rebeka
  1 December 2014 at 3:51 pm

  Odlican tekst kao i obicno, podize svjest! Svaka pohvala.