5 Comments

 1. Zorana
  28 January 2013 at 7:21 pm

  Takodje sam imala samo mozda dva propustanja…to je stvarno strasno…jako smo nekulturni…evo danas nam se na primjer dekica pustio u apoteci pustio preko reda i rekao bebe imaju prednost :)))))

  • 28 January 2013 at 7:24 pm

   Da. Čak i sama nekultura ide u drugi plan jer ljudi nisu svjesni koju poruku šalju. Nepoštovanje budućih majki i žena i novog života. Jeste strašno, ali tu smo mi da pričamo na sav glas o tome 🙂 Jednom mora upaliti.

 2. Danijela
  29 January 2013 at 7:02 am

  Kod mene je bilo i jednog i drugog – dosta propustanja, cak i pridrzavanja kese, kisobrana i slicno, ali jednako toliko ignorisanja. ..Posto je bilo dosta situacija, usudicu se da izvucem jedan zakjljucak baziran na toj statistici: najgore su starije zene, da ne kazem babe. E one te ne bi pustile da crknes, a sve uz komentar “sta joj fali ja sam kuruze kopala trudna”. Pa najbolje da se sad svi i po stalama poradjamo, kao sto su se, jelte, one patile u svoje vrijeme. Znale su me i napadati “gdje si ti krenula?!” u ambulantama gdje trudnice imaju prednost (i tako pise na vratima) a matore koze nisu procitale natpis, kad moram tako da se izrazim…ustvari izrazavam se tako kako su one nastupale). Kladila bih se da iste te kasnije uz Dnevnik 2 sa komsinicama komentarisu “vidis ti kako ove danasnje zene nece da radjaju, razmazene bla bla, ja osmoro rodila bla bla”. Uh….kako se uznerviram kad se sjetim. Sa druge strane, muskarci (ali ne oni mladji, nego sredovjecni) i dekice su se pokazali kao daleko predusretljiviji i pitomiji.

  • 29 January 2013 at 11:53 am

   Da, da. Upravo tako. Žena ženi je vuk najčešće…