Banjaluka, grad studenata

Erasmus+

Republika Srpska –

А Banjaluka?

Studenti i studentice, gdje ste? Jeste li čuli svog kolegu, Borisa Bajića?  Pogodio je u srijedu i sve rekao svojim otvorenim pismom.

Pitam vas gdje ste jer je juče članak o Zimzogradu u roku 4 sata pročitalo više od 4000 ljudi a peticiju za uključenjenje BIH u Erasmus+ program je potpisalo samo 6000 ljudi.

Da li je stvarno Banjaluka studentski grad ili je samo statistika čini takvom?

Studenti i studentice, potpišite ako vam je hladno da izađete na ulice.

6 Comments

 1. 19 December 2013 at 9:59 am

  На нивоу БиХ постоји Агенција за развој високог образовања и осигурање/обезбјеђивање квалитета (ни они сами не знају како се зову), која је фактички пола тражене агенције. Борис рече да програм обухвата још средњошколце (нисам се упутио нити желим), а дали би се и они уклопити негдје. Тако да, ова прича је… непотребна. Мутабџијино НЕ је на мјесту, а неспособност осталих за организацију је други проблем.

  • 19 December 2013 at 10:24 am

   Nisam tako duboko ulazila niti želim, kratka sam po tom pitanju sopstvenom odlukom. Moj tekst i upućivanje na Borisov tekst ima veze sa jednom stvari, a to je mlaka studentska masa. Kao što si i sam pisao o Picinom parku, moglo bi se reći da tema nebitna, a borba je ono što jeste. Šta je čija nadležnost, ko je odgovoran su nebitne stvari jer i onako studenti samo puštaju da to sve prolazi pored njih dok oni hrle po dvolitru. Neodgovorno i glupo je danas ne iskorstiti ono što društvene mreže nude (i zadržati se samo na priči na istim) a ne pokrenuti se. Banjaluka nikad ništa slično nije doživjela kao proteste prošle godine. Studenti su trebali biti vodeći, kao buduća intelektualna elita, a nisu. To su bili aktivisti veterani (čast izuzecima) koje mnogi ni ne doživljavaju jer “oni opet ono svoje guraju”. To je poenta i mislim da je priča potrebna.

   • 19 December 2013 at 10:26 am

    Само напријед са причом, доћи ћеш до онога што сам написао већ: Мутабџија на мјесту, остали нула.

   • 19 December 2013 at 10:35 am

    Ja sam svoje rekla 😉 Mutabžija i ostali nisu moj prioritet, niti sam ja tu da im dajem ocjene. Mislim da je bitno svojim ličnom primjerom pokretati ljude i da je to onda priča sa pokrićem tako da što se tiče tog dijela, mogu još da pričam.

   • 19 December 2013 at 10:37 am

    То да си своје рекла је ваљда јасно из текста који си окачила.
    К’о што рекох, само напријед. Без намигивања. Одјава.

   • 19 December 2013 at 10:39 am

    E vala odjava.