999 načina da očuvate brak

Seks u trudnoći je nešto o čemu uglavnom  trudnice vole da pričaju.

“Hihi, ima, ima, kako nema.”, često govore  trudnice kad se pomene seks, dok im se veliki stomaci truckaju gore -dole na radost beba koje  se nalaze u njima.

Često tako biva, ali ima i onih sa drugačijom sudbinom kao npr.:

“Nema seksa ni u priči. Onaj moj neće pa neće. Boji se da ne povrijedi bebu.”.

Da, trudnoća i period poslije trudnoće je veliko iskušenje za ženu, muža, brak, opšte stanje nervnog sistema…ma ukratko, pravi izazov.

Da se ne radi o lakom periodu i da postoji dosta fizičkih ograničenja treba imati umu kad počnemo okrivljivati jedni druge zbog “gašenja braka”, “gubitka bliskosti”…i ostalih floskula koje, u stvari, govore da u braku ili vezi nema hopa-cupa. Koliko god nam mrsko bilo, sve je prirodno i neće trajati vječno. A i drage, mame, stanite malo u tatine cipele 🙂

Zamislite samo kako je vašem partneru kad vi tako ogromne navaljujete na njega, a on u tom trenutku vidi samo bebu? Normalno da će ga “boljeti glava” i da će “biti umoran, a sutra mora rano ustati”.  Nije strašno porazgovarati o tome. Obustavite malo paljbu i pokušajte ne osuđivati brak na propast iako vam hormoni baš govore drugačije (Ako ne bude sad, neće  nikad!, kažu ti hormoni.)

Oni kojima ovo nije problem, nisu tema priče, pa vi sretnice, uživajte u tišini.

S druge strane, dobro će vam doći ako budete imale razumijevanje za muža jer će vam ono, itekako, biti potrebno s njegove strane poslije porođaja. Da, nećete vjerovati, drage trudnice, poslije porođaja seks volite i rado ga se sjećate. Koliko god mislite da ćete jedva čekati da se bacite partneru u zagrljaj, vjerovatno će vam treba pauza da se sastavite, fizički i psihički.

Budite pametne, dajte sebi a i partneru vremena. To kroz šta sad prolazite je faza, a ne propao brak. Možete ga paziti i čuvati još na 1000 drugih načina, seks je samo jedan od njih.

2 Comments

  1. 25 February 2013 at 7:23 am

    E, ovo bi trebalo da stoji u svim ordinacijama ginekologa!

  2. Veca vjestica
    26 February 2013 at 7:15 am

    Trudnoca je bila mila majka za ono sto je uslijedilo poslije poroda 🙂