Zelena prestonica Evrope, foto-priča Borisa Bajića

Ovaj put sa potpuno nesvojstvenom temom za njega, imam dragog gosta kojeg znate po tekstovima potpuno drugačijim od ovog. Boris Bajić o biciklističkoj kulturi u Ljubljani.

Na ceremoniji u Kopenhagenu, 24. juna 2014. godine Ljubljana je proglašena Zelenom prestonicom Evrope. Ova laskava titula nije nešto što je palo s neba, naprotiv. Slovenci su godinama naporno radili, skretali saobraćajne tokove, razvijali ekološku svijest i što je najvažnije od svega, gradili kulturu zdravog života svojih građana.

Prije svega nekoliko godina autobusi su prelazili čak i preko Tromostovlja, najpoznatijeg ljubljanskog simbola, dok su danas autobuske linije ustrojene tako da u širokom luku zaobilaze staro gradsko jezgro i sam uži centar grada.

Jedan od projekata koji je najviše doprinio takvom ustrojenju je projekat Bicike(LJ) pokrenut u maju 2011. godine. Za samo pet minuta i po cijeni od 3€ na godišnjem niovu preko portala Bicike(LJ) možete iz bilo kog dijela zemaljske kugle da se prijavite za korištenje gradske biciklističke mreže.

bajkovi

Po dolasku u Ljubljanu, Vaše je samo da pristupite bilo kojem Urbana automatu, unesete svoje pristupne podatke koje ste dobili prilikom registracije, i već u narednom trenutku na raspolaganju Vam je preko 300 bicikala, na više od 600 parking mjesta na bili kojoj od 31 Bicike(LJ) stanice.

Prvi sat vožnje je potpuno besplatan, drugi košta 1€, treći 2€ i tako dalje. Naravno, ako planirate da se duže vozite, nakon sat vremena samo vratite bicikl na najblužu stanicu, sačekate dva minuta, pa ga ponovo uzmete. Po cijeni od 0€.

opet

S obzirom da je biciklizam itekako popularan u Ljubljani, a dobro obaviješteni turisti znaju da ne moraju plaćati taksi pored gradskih bicikala, zna se desiti od mogućih dvadesetak dvotočkaša na jednoj stanici ne zateknete ni jedan. Međutim, tu je besplatna Bicike(LJ) aplikacija, na kojoj možete u realnom vremenu da provjerite gdje se u vašoj okolini nalaze raspoloživ bicikl, spreman za upotrebu.

staza

Biciklističke staze su svuda, a domaće stanovništvo je toliko zaluđeno pedalanjem da ćete često vidjeti cijele porodice na biciklima.

par

Ili barem tri primjerka parkirana pored iste bandere. Dva velika i jedan mali.

kamp

Slovenci su poznati ljubtelji prirode. Vikendom je Ljubljana prazna, jer svi idu ili na more ili u brdske predjele, ali nigdje bez bicikla.

parking

Parkinzi su svugdje i često su toliko puni da se zapitate kako biste pronašli svoj bicikl u toj gomili. A sve i da ga pronađete, posebno je umjeće da ga izvučete, bez da oborite sve ostale.

Za Slovence, kao i za strane studente koji borave u Ljubljani, potpuno je prirodno da kretene, ne samo na kafu u centar, nego i u izlazak na biciklu. Ljubljana je izuzetno siguran grad i možete bez problema da ostavite svoj bicikl na određenoj lokaciji i da navratite tek za nekoliko dana po njega.

divan

Naravno, postoje saobraćajni propisi za bicikliste, koji kažu da ne smijete da vozite bicikl van biciklističke staze. Slovenci još uvijek ne insistiraju toliko na kacigama i zaštitnoj opremi, iako je ista uvijek poželjna. Ukoliko noću vozite bicikl bez signalizacije to može da Vam donese kaznu od 150€, a pješaci koji se kreću po biciklističkim kaznama mogu da „zarade“ do 120€.

pleteni

Krećući se ulicama Ljubljane i uživajući u blagodetima koje biciklizam u ovom gradu pruža, ne možete da ne bude ljubomorni na stanovnike Ljubljane. Međutim, stanovnici Ljubljane ne misle tako. Ljubljančani smatraju da je biciklističkih staza nedovoljno, da su neke poprilično zapuštene i vrše pritisak na gradsku upravu da iste restauriraju, odnosno da izgrade nove.

Oh da, umalo da zaboravim. Ukoliko u Ljubljani navraćate samo na dan ili samo na nekoliko sati, najbolji način da ju upoznate je biciklistički turistički obilazak. Profesionalni vodiči će vas provesti pored glavnih atrakcija, ispričati vam istorijat grada, te završiti u poznatom parku Tivoli koga krasi bezbroj biciklističkih staza, kako onih za „normalnu“ gradsku vožnju, tako i onih za brdsku vožnju kroz šume Tivolija.

U svakom slučaju, nadam se da ćete imati priliku da posjetite Ljubljanu (ukoliko još uvijek niste) i uživate u biciklističkim blagodetima koje Ljubljana pruža.

Tekst i fotografije: Boris Bajić

1 Comment

  1. 14 August 2015 at 7:52 am

    … (no coment)