Zašto je popularno biti nadžak-baba

 ili  od kud toliki hejteri!?

Ko čita ovaj blog na maternjem jeziku znaće šta je nadžak-baba. U slučaju da nije baš načisto kakva je to baba u pitanju ovdje sam našla baš lijepo objašnjenje.

hejter

Zašto je popularno cijepati jezikom kao hladnim oruđem ili, kako se to danas moderno kaže, biti hejter?

Prizivanjem  u sjećanje  nekoliko pravih nadžak-baba i solidan broj hejtera, dođoh do sledećih zaključaka:

 • biti nadžak-baba je lako

…mnogo lakše nego biti baba.Ko odabere da bude nadžak-baba i mrzi sve oko sebe, može to činiti bez mnogo ulaganja bilo kakve vrste. Pljuneš bez mnogo razmišljanja po svemu što naiđeš i dobro. Vrijeme? Pu! Nova komšinica? Pu, provincijalka! Današnja djeca? Ma pu, stoka nevaspitana kompjuteraška! Vidite, ide to lako.

 • kad si nadžak-baba misliš da zvučiš pametno

…a ko voli da zvuči glupo? Ako imaš britak i jak jezik koji tuče kao kakav nadžak, desiće se nekad da i drugima zvučiš pametno, a ne samo sebi. Niko ne kaže da su nadžak-babe glupe ali mogu, vala, toliku energiju i u nešto korisnije da usmjere.

 • nadžak-babe su u centru pažnje

…kad si glasan, nadrndan i kritikuješ bez kraja i konca, dođeš u taj centar pažnje kako tako. Ko tad misli na običnu babu koja je nekom dragom pekla palačinke u sedam ujutro i slušala nakon raskida? Palačinke su “fuj”. Palačinke debljaju a veze su passe. Onda ćete se  zapitati šta je s’ ovom babom ili joj probati objasniti da palačinke baš volite i eto nadžak-babe u centru  vaše pažnje.

 • nadžak-babe ne znaju šta je bitno

…i uglavnom pljuju sve odreda. Takve babe koriste mnogo energije “u budale”. U stanju su da do zadnjeg daha brane svoj napadački argument ma koliko daleko od argumeta bio. Valjda se zbog toliko utrošene energije i same osjećaju bitno.

 • nadžak-babe nikad nisu same

…i uvijek imaju društvo nadžak-baba oko sebe. Tako je lakše da zvuče pametno, budu u centru pažnje i da misle da su bitne. Ima ih dosta na internetu i to grupisane u prave nadžak-grupe i stranice ali uglavnom napadaju pojedinačno.

 • nadžak-babe su predvidiljive

…kad ih jednom nanjušite  to je to. Nema greške. Hejtera prepoznate na kilometar i ako ste pametni, nećete trošiti energiju na njega.

U slučaju da previše vremena provedete sa nadžak-babom, može vam se desiti da i vi postanete takva jedna babuskara ili ako ste baš naivni i nemate mnogo hejta u sebi, da se osjećate loše. A šta će vam to?

5 Comments

 1. 30 December 2013 at 10:21 pm

  Znao sam ja da nadžak-deda ne postoji!
  Žene… 🙂

  • 31 December 2013 at 5:28 am

   Haha! Pa da, ne smije. Zamisli nekog dedu kako se bori za status nadžaka pored babe? Ma nema šanse 😀

 2. 1 January 2014 at 10:00 am

  Hehe, nadžak-dede. pa ne mogu oboje da stanu na-džak. 🙂
  pozdrav
  p.s.izgleda da su dede džentlmeni pa prednost da se na-džak popnu babe.

  • 1 January 2014 at 10:10 am

   🙂 lijepo je čuti da ima takvih deda 🙂

 3. Rebeka
  17 November 2014 at 7:22 am

  To su zapravo zene koje su nezadovoljne sa sobom i svojim zivotom. I onda im mnogo toga smeta jer ih podsjeca da one nisu uspjele.
  Ljudska priroda je cudo.