Praznična trpeza

Već nekoliko dana kuvam razne teme u glavi ali nikako  šporet da uključim. Kuvam ja tako i kuvam i mislim se kako i nemam neki dobar recept. Ma ne samo da nemam recept, već nemam ni osnovne sastojke. Ništa. Prazna šerpa, dno joj sijeva. Počnem onda lagano da psujem i kuvanje i kuvaricu,  šporet i šerpu, luk i šargarepu, sve redom, ne birajući. Nije ni to pomoglo.

Onda se malo bolje osvrnem oko sebe i vidim hrpu sastojka za lijep obrok. Nije da nema. Na sve strane se dešava nešto što bih inače vrijedno komentarisala, vrijeme praznika, omiljeno vrijeme za pisanje o depresiji, tugi, konzumerizmu i licemjerstvu, pun TV (crk’o dabogda!)  ljudskih i meteoroloških drama…ali jok. Neće pa neće.

Onda sam odlučila samo da počnem bez puno razmišljanja i shvatila da može i ovako. Da. Tema bez teme. Pa dok ne naiđe. Čisto da šerpu zaprljam i šporet razradim. Do tad ću da se šlepam za tuđim stolom. Prezalogajiću tu i tamo dok ne skuvam nešto svoje.

4 Comments

 1. 27 December 2012 at 7:09 am

  Vidim ja da ćeš ti da pređeš na zdravo vegetirijanstvo 😉 – šerpe tu ostaju neuprljane, a zdravlje počinje da blista. Evo ti predlog za novogodišnju tortu:
  http://noviinternet1987.wordpress.com/2010/12/05/poslastica-kakvu-verovatno-niste-probali/

  PS. I hvala još jednom na komentaru na “Pare ili život”

  • 27 December 2012 at 10:11 am

   😀 haha! Sve je moguće. Ionako meso u trudnoći samo tamanim, a u prvom stanju se samo foliram 🙂

 2. 27 December 2012 at 10:14 am

  I molim.

 3. 27 December 2012 at 11:33 am

  I ja tako! 😀