Masaža za tijelo i dušu

Neku noć sam uspjela prespavati kao beba…u stvari, bolje reći kao klada. Mi sa bebama znamo koliko ima neistine u ovoj uzrečici. Nakon nekoliko mjeseci isprekidanog sna, što odlascima u wc, što prevrtanjem i namještanjem, tu noć sam uspjela kompletirati. Pošto je san jako bitan za trudnice, moram vam odati recept. Išla sam na masažu.

Inače povremeno odem na masažu kod, mogu reći, svog masera Đurice. On ima samo jednu manu. Često je zauzet. Ali neka je, rezultat je odlična muzika, a i ima više nego dostojno zamjenu.

140707060.10_xl
foto: Jelena Medić

Natašu poznajem nekoliko godina i znam da se bavi masažom, da je često na točkovima, krilima ili već nekom prevoznom sredstvu. Iz zajedničke ljubavi prema putovanju često “visim” na njenom fejsbuk profilu uživajući u fotografijama iz Indije, Kambodže, Nepala, Tajlanda, Egipta…Iako znam da se bavi masažom, nikad nisam bila kod nje sve do neki dan.

Nakon mog uspona na Motajicu, tijelo je reagovalo. Poslije napora, bilo je potrebno opuštanje. Đurice nema, sjetim se Nataše. Dogovorimo se na brzinu.

“Ja sam ti u Miše Stupara 14. Dođi u 19:00.”

Zahvaljajući trudničkom mozgu umjesto u Borik, zamalo da odem na Lauš ali imadoh sreće pa nisam.

Nađem kuću, Nataša me dočeka sva nasmijana:

“Vidi nas. Nismo online. Uživo se vidimo nakon ko zna koliko.”

I ja tu nešto odgovorim u stilu da bolje ikad nego nikad, pomalo u iščekavanju na šta će ta masaža ličiti. Navikla na Đuricu, pa mi nije svejedno.

Uze mi podatke, upita za bolesti i posao koji obavljam, koliko sjedim i krećem se. A onda reče:

“Skini se.”

Ja šta ću, nešto nisam na TI sa ovih 12 kilograma koje sam nabacila ali nema druge. Naručila sam se za masažu cijelog tijela. Ko mi je kriv. Navikla valjda na  svakve ljude, olakša mi muku zamračivanjem prostorije. Muzika je išla lagano u pozadini, a miris upaljenog štapića sam osjetila još u hodniku.

Na podu je bio madrac sa jastucima. Ja se  tako goluždrava smjestih vjerujući da ću imati divnih sat vremena. Nije mi se ispunilo očekivanje. Bilo je više od sat 🙂

Nataša me je svojski opustila. Toliko joj je to dobro pošlo za rukom da sam pri odlasku zamalo zaboravila da joj platim.

Ne znam da li ima smisla da vam opisujem kako ona to radi i koliko sam uživala. Pogledajte njenu stranicu, zakažite masažu i javite mi utiske. Za trudnice je raj, a i netrudni su zaslužili da se počaste kako treba.

Znam da je masaža za mnoge luksuz, ali preventiva je pola zdravlja. Meni baba rekla – čuvaj se i bog će te čuvati.

140707060.9_xl
foto: Jelena Medić

 

 

6 Comments

 1. 11 July 2014 at 8:25 am

  Sve je ovo super, ali ja bih ipak išla kod Đurice! 😀

  • 11 July 2014 at 9:48 am

   Vjerovatno na obostrano zadovoljstvo. Znaš šta, često se sjetim onog tvog posta o fudbalu…

 2. Rebeka
  11 July 2014 at 6:54 pm

  Ako je toliko dobra preporucicu je mami da je ima u vidu. Mamu nekad bole ledja.
  Daro, ako ti se ikad pruzi prilika probaj shiatzu masazu. To je tek nesto posebno dobro ali ko god da je radi mora stvarno da zna sta radi. To je masaza bez ulja oni doticu akupunkturne tacke. S obzirom da si trudna mozda ne bi sada, treba da bude neko ko je stvarno veliki profesionalac.

  • 11 July 2014 at 10:39 pm

   Mislim da ćeš obradovati mamu 🙂 Hvala na preporuci.

 3. Lenka
  15 July 2014 at 8:59 pm

  Ja vec drugi put idem, danas probala tajlandsku! Stojicki podnijela! Milim da sam se navukla, definitivno. A Natasa… nisam bas vrsna u slaganju rijeci kao ti Daro, ali jedno malo prejako bice, u svakom smislu! Jos jedna Natasa u mom zivotu 🙂 (vrijeme je za promjene)

  • 16 July 2014 at 12:02 pm

   :))))