Kidster, aplikacija koja sređuje ormare?

Trenutno u dječijem ormaru imam nekih pet velikih kesa i hrpu malih razvrstanih po imenima, veličinama, sezonama. Imena nisu od djece, već od prijateljica koje su mi posudile tu robicu. Vjerovatno znate na šta mislim. Bebe brzo rastu i svu tu, vrlo često, skupu odjeću, obuku nekoliko puta.

Hiljadu puta sam gledala razne bazare koje su organizovala nevladine organizacije koje se bave roditeljstvom, gdje ste mogli jeftino kupiti ili čak zamjeniti izraslu odjeću za onu odgovarajuću ili čak i prodati. Odlična ideja ali znam koliko to organizovanja traži i takvi bazari se održavaju ili jednom godišnje ili u drugim gradovima. Zato mojoj sreći nije bilo kraja kad sam dobila poziv Marije i Ane, dvije mame koje više ne žele kese u ormarima, da napišem nešto o njihoj ideji 🙂

Marija i Ana su napravile aplikaciju za mobilne telefone čija je svrha baš ovo o čemu pričam – brza, jednostavna i praktična razmjena informacija o dječijoj odjeći i igračkama kojih želite da se rješite.

Kidster  aplikacija će postati dostupna krajem maja, a već sada se možete prijaviti na newsletter koji će vas jednom sedmično obavještavati o novostima. To jednostavno uradite na sajtu Kidster  tako što ukucajte svoj mail i bićete  obaviješteni o svemu na vrijeme.

Aplikacija će funkcionisati na nivou ponude i potražnje, baš kao  online buvljak.

Ukoliko želite da nešto prodate, jednostavno to uslikate i odredite cijenu.

Ako ste kupac, pretražujete.  Princip malih oglasa jer se tiče malih ljudi 🙂

Ja sam se prijavila za newsletter. Ne znam hoću li pazariti ili prodati nešto, samo ću se nadati da će mi ova aplikacija bar malo srediti ormane. Dobro de, ormarima ništa ne fali, odjeća je sporna. 😀

untitled

 

7 Comments

 1. natasa
  5 May 2015 at 7:17 pm

  Pa uradis FB stranicu ponuda potraznja… n Ja je koristim u Dk i super funkcionise

  • 6 May 2015 at 9:03 am

   Na lokalnom nivou sigurno je dobra opcija.

 2. 6 May 2015 at 8:07 am

  Ja sam se zaista ponadala da mogu da samo pipnem prstom i sve bude skockano. Za to ipak treba čarobni štapić. Dok to ne izmisle, ovo je zaista dobra ideja.

  • 6 May 2015 at 9:03 am

   🙂 🙂 🙂 Ovo je duži put do toga.

 3. 6 May 2015 at 1:07 pm

  Pa bravo za Mariju i Anu! Sjajna ideja! Ja više ništa ne znam što je čije, ni što imam, sva sreća na tavanu! 🙂

 4. 7 May 2015 at 9:04 am

  Ovo – ili je puka slučajnost, ili mi blogeri imamo neke telepatske moći 🙂 Pre nekoliko dana sam počela, i nadam se danas objavljujem jedan tekst koji se bavi ovom “problematikom”. Ubaciću i Kidster u njega, čisto kao reklamu, nadam se da neće biti problem…
  U svakom slučaju, ovo je velika pomoć, odlično rešenje i super način – za mnogo toga. Ovo nije samo trgovina, verujte.

  • 7 May 2015 at 10:24 am

   Haha, nemam pojma ali nije prvi put da se dešava da čujem slično od mama :))) Izgleda da ideje imaju svoje vrijeme i to je to.