Kako tata ide u wc?

Nešto u zadnje vrijeme razmišljam, a i samo mi se kazuje da muškarci, da prostite, mnogo više imaju potrebe za nuždom. Kako god okreneš, pored svih priča o ženskom beskonačnom boravku u toaletu, muškarce ne možeš skinuta sa wc – trona,  a naročito kad dođe beba.

Kad dođe beba, nevjerovatno je koliko tati dobro rade bubrezi i probava. U stvari, dobro i loše. Dobro jer mora često, a loše jer mora dugo.

Ako mislite da ja izmišljam, pitajte druge mame. Tate se jednostavno ukenjaju kad trebaju biti tate.

Koliko puta ste zatrebale muža samo na minut-dva da učini nešto  – presvuče bebu, pridrži je, nešto čega se ne bi sam sjetio – a on složi facu kao đače koje nije uradilo zadaću pa se izvlači na šarm kod učiteljice i kaže:

Joooooj, evo, odmah ću, samo da odem u wc.

I onda mater ostane onako u frci, najčešće sa kmezavom bebom u rukama, čekajući Godoa da kaki ili piški. Onda se ona naljuti, iznervira, skrati fitilj na minimum a ni ne zna zašto. Ko je vidio da se neko ljuti zbog zadovoljavanja fiziološke potrebe? To je isto kao kad bi se ljutio na nekog ko je gladan a jede.

A kako mame idu u wc? Pa kad beba zaspi, kad je neko drugi pridrži, kad tata izađe iz wc-a. Rijetko, malo i brzo.

Kad malo bolje razmislim, nisu tate ni glupe ni bezobrazne. Tate su pametne.

Prvo zadovolje svoje najosnovnije potrebe, pa tek onda beba dođe na red. Tako treba biti. Njima se fitilj ne krati.

Ja sam odlučila da idem u wc. I knjigu ću tamo da držim, telefon da zaštekam, ključ da okrenem. ‘oću i ja da budem tata. 🙂


 

13 Comments

 1. 25 November 2014 at 10:51 am

  Dok su bili u kolicima, gurala sam ih do vrata od od wc-a, da mi budu na oku. I ta otvorena vrata sam jedva naučila da zatvaram, kada su narasli. Još uvek mi se desi da krenem s poslom, a nisam zatvorila vrata. Naravno da se to mom mužu ni malo ne sviđa, dere se iz druge sobe “zatvaraj vrata!”, jer se TO njemu u životu nije desilo; jer je on uvek piškio i kakio, sam, u tišini, i polako. Baš kao i tvoj.

  • 25 November 2014 at 10:58 am

   Ima ona jedna fotka, kruži na netu – dječiji prstići vire ispod vrata wc-a uz natpis – “ne možeš pobjeći” 🙂 to je to! Sa prvom bebom isto sam radila, kolica do vrata. Sad sa drugom, jok. A inače, pričala sa prijateljicom i obe smo zaključile da treba prvo otići u wc, pa onda normalno obaviti šta treba…”samo” to… 🙂

 2. Rebeka
  25 November 2014 at 3:03 pm

  Tati treba trening! 🙂 Cokolada za kuvanje ili 100% cacao cokolada da napravi zatvor pa da tata ne ide u WC. 🙂
  I meni se vise puta uvece desi da samo sto muzu kazem de pridrzi je ili entertain her, a on ce meni: “Moram do WC-a”

  • 25 November 2014 at 4:00 pm

   Haha! IZgleda da je to univerzalno pravilo za tate 🙂 bez obzira na kojem su kontinentu.

 3. 25 November 2014 at 6:31 pm

  Ne mogu da verujem da je vecini muskaraca ista fora za kidisanje od obaveza. Meni se jednom desilo da sam njemu uvalila bebu u kupatilo dok je bio na zasedanju AVNOJ-a, i tek sad kapiram da mi je to pametan potez. Ha, moracu to da ponavljam dok obojica ne nauce lekciju. Veliki seronja da ubrza, onako sam od sebe, a mali seronja da kad bude bezobrazan i bezveze placljiv moze da zavrsi sa drugim seronjom na “robiji”.

  • 27 November 2014 at 11:53 am

   Toplo preporučujem čitanje ovog teksta glavnopredsjedajućem 🙂 Sinoć krenu muž u wc i dade mi bebu minut nakon što ju je uzeo i značajno naglasi da “moraaa” 😀 Ismijali smo se baš.

 4. 25 November 2014 at 11:29 pm

  O Boze kako se pronalazim u ovom postu 😀 ali nikako da se naucim da i ja ponesem knjigu,telefon…bilo sta 😀

  • 27 November 2014 at 11:53 am

   Haha! Polako, doće i to 🙂

 5. Sanja
  27 November 2014 at 4:24 pm

  Ja sam počela sa uvaljivanjem djeteta daaavno, tako da se kod mene stariji sin (4 godine) navikao ići s tatom u WC, tako da čak traži da i mi idemo s njim jer njegovo ne smrdi kao tatino. Znači dijete je spremno da istrpi smrad da bi bilo sa tatom. 🙂 Treba na vrijeme početi.

 6. Klasična Štreberka
  28 November 2014 at 10:54 pm

  Naš tata ima metabolizam k’o novorođenče! Svaka dva tri sata ide u wc i ostaje tamo duuuugo. Po meni čitavu vječnost. I ja sam počela da idem u wc. Sa knjigom! Međutim, mislim da to nije dovoljno. Moraću da smislim neku novu taktiku.
  Tata ima nepogrešiv tajming za wc. Ujutru kad treba nahraniti dijete dok se mama bori sa šminkanjem i spremanjem za posao i uz sve to sprema doručka za starije dijete. Tata obavezno ide u wc u onom trenutku kad mama treba da izađe iz kuće, i onda obučena i obuvena cupka u hodniku dok joj se mlađi potomak kači za nogu i urliče. Tata ide u wc uveče kad potomstvo treba da se kupa.
  I na kraju da mama ide toliko u wc prepolovila bi se i bila kao Oliva.

  • 29 November 2014 at 2:19 pm

   Haha! Da, da, pravi odlazak u wc karakteriše savršen momenat 🙂 Mislim da si sve obuhvatila.

 7. 10 December 2015 at 8:32 am

  My story :).

 8. 10 December 2015 at 10:58 pm

  Potpisujem, mada ne iz razloga bežanije, već jednostavno tako funkcioniše po tom pitanju 🙂