Idemo na put, djeco!

Došla je prava pravcata jesen a zajedno s njom je otvorena sezona prehlada i igraonica. Pošto su prehlade već viđene i ništa novo od njih, kao i od  većine igraonica, evo predloga za kvalitetno i drugačije provedeno vrijeme.

U subotu, 16.11. u Banjaluku stiže francuska cirkusna trupa “Šapazar” (Chapazard).

Nije to ni obična trupa ni običan cirkus. Radi se o putujućoj trupi od kojih najmlađi imaju 8 i 4 godine. “Šapazar” će u Banjaluci u subotu da raširi svoju šatru ne slučajno, već kao dio projekta “Hajdemo na put, djeco”. Projekat predviđa godinu dana putovanja Evropom i zaustavljanje u različitim mjestima. Prije Banjaluke, u Bosni su to bili Srbac, trenutno Gradiška, potom je na redu Banjaluka, pa Ljubija.

Najmlađi članovi trupe imaju ulogu reportera koji će iz svog ugla da prikažu cijelo putovanje koje podrazumijeva upoznavanje i druženje, izvođenje predstave za djecu i uopšte, jedan cirkus. Ulaz je besplatan ali Šapazarci primaju “donacije” u vidu hrane – pekmez, ajvar, domaći sok…

Ako želite svojoj djeci da pružite jedno drugačije i novo iskustvo (što znamo da je neophodno za kvalitetan razvoj čovjeka), susret sa drugom kulturom (bez dizanja kredita) i zabavu ( ipak se radi o cirkusnoj trupi) koja ne košta više od dobre volje, znate gdje ćete biti u subotu – Banjaluka, pored restorana “Slap”.

Detalje o čitavom događaju u Banjaluci možete naći ovdje, a cijeli put šarene ekipe na engleskom možete pratiti ovdje. Za mame i tate frankofile koji govore francuski tu je i blog sa detaljnijim opisima putešestvija.

Idemo na put, djeco! 😀