Glupača

Uglavnom se ponosim time što sam žensko. Mnogo je argumenata za postojanje tog ponosa, od obavljanja više poslova od jednom do poroda samog. Često se pitam kakva bi bila priča muškaraca u odnosu na žene samo kad bi jedan mjesec iskusili bolan menstrualni ciklus u kombinaciji sa bitnim sastankom u firmi ili ispitnim rokom. Vjerovatno bi taj muškarac danima  pričao o nadljudskim bolovima koje je istrpio i Golgoti koju je prošao. Porod da ne spominjem. Brojni su slučajevi padanja u nesvjest muževa koji su prisustvovali porođaju svojih supruga.  Prejak je taj muški rod. No, dobro.  Ne možeš se vječito žaliti na te muške kad Bog nije storio žene koje rađaju i žene koje prave djecu. Muškarci su neophodni i mi ih uglavnom volimo. Problem su žene. Pored svih prednosti koje nam je priroda dala, ostajemo i dalje svoje najveće neprijateljice.

To što žena može naškoditi drugoj ženi, niko ne može. U stvari, može. Žena sama sebi.  O vrlo čestom pogledu žene na samu sebe sam već pisala u Tijesnoj koži i to je, vjerovatno blaga verzija. Znate sve koliko se nekad ne volite…ali što žena može da ne voli drugu  ženu! Auuuuu! Pa jeste li ikad doživjele da muškarac prelazi na drugu stranu ulice da ne sretne onogo morona od bivšeg prijatelja? Nikad. A žene! Svaka garant ima jednu žensku osobu na koju redovno baca hejt (sad smo urbani, je l’). I što je najbolje od svega, razlog uopšte ne mora biti poseban.

Pitam se da li smo toliki put prešle od borbe za pravo glasa i jednakih plata da bismo se na kraju same ukopavale? Je l tako mora biti? Je li moramo propasti kao velike civilizacije koje dostignu svoj vrhunac i onda nestanu? Pu, pu! Gluho bilo. Znam, tema je isprana i prežvakana nekoliko ziliona puta ali o čemu razmišljati kad vidite ovako nešto    Ovo piše u lekciji o sufiksima u udžbeniku za 6. razred. Autor udžbenika – žena.

Et’. Pa vi meni recite kako ne razmišljati o borbi za pravo glasa? Oduzeti ga treba pa da krenemo ispočetka. Izgleda da sve obaveze koje imamo nisu dovoljne da imamo visoko mišljenje o sebi. Nije pranje prozora rješenje, već njiva i motika! Da, glup-ačo!

3 Comments

 1. 20 October 2011 at 6:29 am

  Ako ti tako kažeš,ko sam ja da kažem suprotno 😆

 2. 20 October 2011 at 6:43 am

  Vidiš, pametan odogovor 🙂

 3. 22 November 2011 at 1:34 pm

  Znam za taj deo lekcije iz udzbenika. Kad je knjiga “pustena u promet”, bas na temu zenska osoba=… diskutovalo se na jednoj radio stanici.

  Interesantno je da je autor udzbenika zena i da niti jednog drugog primera nije uspela da se seti… 🙄 Deca treba da uce da su glup-ace majke koje su ih rodile, bake koje ih cuvaju, sestre koje imaju, one same (ako se devojcice).. Znaci, od malena im se izgradjuje “visoko” misljenje o zenskom svetu …