Dara’s log stardate 19072013

LOU LUX, R2D2&LEELOO

“Ljudi  inostranstvu  su opušteni, slobodni i kreativni. Takvih kod nas nema.”

Malo morgen! (eto malo inostranstva 🙂 )

Danas sam opet pomislila kako mi je drago što živim ovdje jer sam vidjela  baš takve ljude okupljene na Popart Marketu,

U vrijeme kolektivne depresije i nezaposlenosti čiji su najbolji drugari potrošačko društvo i kvazi-individualizam,  osjetila sam osvježenje i ljepotu na dizajn buvljaku. Idući put kad mi neko kaže kako su mladi ubijeni u pojam i samo piju kafe ima da ga pošaljem u p…opart!

Originalni, lijepi, korisni, ukrasni, funkcionalni, unikatni, po mjeri i narudžbi, sa dušom napravljen ručni radovi su pozirali sa stolova/štandova. Da smo u onom, već navedenom i gorepomenutom inostranstvu, ovi ljudi bi odavno propali  jer bi odjednom zaradili previše para zbog čega bi  osjećali krivicu koju bi prikrivali drogama i alkoholom. Pa da. Ovako je bolje.

Voyager i ja smo dva dana snimali situaciju na buvljaku. Ovako je to izgledalo:

U potrazi za dodatnim prostorom za prevoz tereta na Voyageru, uputila sam se na sastanak sa Lou Lux.

Lou Lux je hibridno biće koje obitava u civilizaciji Bendžolajaca. Spada u red kreativnih bića i inženjera. Bavi se širenjem kapaciteta svemirskih brodova i konstrukcijom  dodataka za razne vrste space shutlle-ova. Specijalizovano za izradu sofisticiranih bisaga, držača za nogavice, torbi za guvernal i drugih naprednih stvari, Lou Lux je privukla moju pažnju s obzirom da je jedna od rijetkih u ovoj civilizacije koja se time bavi. S obzirom na ograničen kapacitet nosivosti na Voyageru, Lou je bila logičan izbor. Uzela je dimenzije, dogovorile smo detalje i dogovor za bisage je pao.

Za oko mi je zapao i štit (shield) za Voyager-a…trebaće mi u vrijeme parkiranja u nebuli.

Picture 067Pored Lou Lux, za oko mi je opet zapalo i Jaje na oko

Picture 076kod kojeg mi je Broj Jedan juče kupio lančić sa privjeskom starinskog svemirskog broda.

DSC_5067[1]Naišla sam još i na na vrlo interesantne dodatke za proširenje kapaciteta nosivosti nastale iz Pitrine ruke. Pitra je mitološko biće koje krasi lepršavost, ugodna spoljašnjost i nevjerica da mogu praviti predivne predmete. Možete je vidjeti kako se pojavljuje pored svog i tuđih štandova.

Picture 074Naišla sam i na  sastavni dio svake napredne galaksije Peti element

Picture 065 a nakon radijaciji izloženih mozgovaPicture 078 Picture 077Naišla sam i na R2D2- a samo je ovdje nastao iz ruke Jellyfish

Picture 073

Popart market je okupio još mnoga bića:  Slonče,

Picture 072Gook, Švorc i druge, jednako interesantne.

Picture 071Zadovoljna sam se vratila u bazu gdje je Broj Jedan odmah počeo da ispituje o tehničkim mogućnostima bisaga, a Borg se kačio oko vrata.

Otpor je uzaludan.

SUPPLEMENTAL: ovi proizvodi  nisu obuhvaćeni akcijom KUPUJMO DOMAĆE, nemaju reklame koje diraju  naše samopuzdanje a vjerovatno nema ni kupovine na rate. Oni jesu domaći, unikatni i svima su dostupni.