Dara’s log stardate 03072013 – supplemental

Da svemir drži ravnotežu i daje nam u odgovarajućim omjerima različita iskustva, pokazuje i današnji dan. U inbox-u sam našla poruku Milorada Ubovića iz susjednog kvadranta S. Pita za podršku i pomoć prilikom prolaska njegove posade kroz Federaciju i RS kvadrant. Bićemo mu na raspolaganju, naravno.

Milorad Ubović je pokretač organizacije po imenu ICROM (International Creative Ride Open Mind)  čija je svrha širenje  biciklističkog  svemira. Detalje o ovoj organizaciji možete pogledati na ovoj stranici.

Što se tiče samog projekta koji će biti interesantan mnogim biciklistkinjama i biciklistima iz Federacije i RS kvadranta radi se o ruti od 1500km – od Novog Sada do Pize u Italiji. Vožnja je predviđena u periodu od 16.jula do 3.avgusta sa polaskom iz Novog Sada sa 15 učesnika i učesnica (iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske). Grupu će pratiti kombi sa pratećom opremom i stvarima. Povratak učesnika od završne tačke, Pize do Novog Sada, predviđen je kombijem sa stajanjima u Rijeci i Zagrebu kako bi ostavili dio ekipe iz Hrvatske.

Za sve vrijeme putovanja planirano je zaustavljanje u sljedećim gradovima  Novi Sad, Bijeljina, Modriča, Banja Luka, Prijedor, Glina, Zagreb, Karlovac, Rijeka, Poreč, Trst, Latisana, Venecija, Vićenca, Verona, Fidenca, Berceto, La specija, Piza.

Smještaj je dijelom planiran na javnim kamp mjestima, obezbjeđen u saradnji sa  organizacijama iz navedenih gradova. Prenoćišta na određenim stajalištima, nakon dužih etapa, su planirana po hostelima.

Nije loše, je l’ da?

Ako ima ljudi koji bi na neki  način podržali ovu odličnu ideju, kroz opremu, smještaj, navijanje ili bilo kakav koristan vid sponzorstva lako možete stupiti u kontakt sa kapetanom Miloradom preko  stranice ICROM-a.

Log out.

2 Comments

  1. brko
    3 July 2013 at 9:17 pm

    drazesno, drazesno

    • 3 July 2013 at 10:14 pm

      Kao i tvoj brk 🙂